KOB wil enige gesprekspartner zijn van RKBO

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het bestuur van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) heeft vandaag om verduidelijking gevraagd van de leiding van het Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs Suriname (RKBO) met betrekking tot wie zijn gesprekspartner is. De KOB is bij uitstek de bond met wie het RKBO moet samenwerken, wanneer het betrekking heeft op de leerkrachten van de RKBO-scholen, benadrukt Bernice Terbeek-Barron, voorzitter van de KOB.

De KOB heeft gemerkt dat de afgelopen drie weken het RKBO ook met de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) onder leiding van Wilgo Valies bezig was.

De leden van de KOB zijn hier niet blij mee en willen daarom duidelijkheid van de leiding van het RKBO hebben wie zijn gesprekspartner daadwerkelijk is. “Wij willen erkenning en gaan ons plek opeisen,” zegt de bondsvoorzitter tegenover Suriname Herald.

Het was niet prettig om een lijst onder ogen te krijgen waar duidelijk af te lezen was dat het RKBO een andere bond heeft geaccommodeerd, voert zij aan. De KOB-voorzitter vindt dat binnen een gezonde organisatie er gesproken wordt met één bond en niet met twee.

Tijdens het gesprek vandaag heeft de KOB te horen gekregen dat het RKBO fouten heeft gemaakt en wil die corrigeren. Daarom is er een jurist in de hand genomen om verder na te gaan hoe de zaak aangepakt kan worden. Aan de KOB is medegedeeld dat die zo gauw als mogelijk een antwoord krijgt.

Terbeek-Barron gaat ervan uit dat ze van de week nog een antwoord krijgt. Vandaag worden de KOB-leden op de hoogte gesteld van hetgeen uit het gesprek is voortgevloeid. Indien de RKBO-leiding verzuimt zich aan haar woord te houden, dan zijn het de leden die de eerstvolgende stap zullen bepalen tijdens een algemene ledenvergadering.

De voormalige KOB-leden die overstapt waren naar de ALS zijn inmiddels teruggekeerd, zegt de KOB-voorzitter. Ook hebben ze aangegeven wat ze van de bond wensen en graag gerealiseerd zien. Een van de zaken is om erkend en gewaardeerd te worden, waardoor de leerkrachten gemotiveerd blijven werken, zegt de KOB-voorzitter.

Vishmohanie Thomas

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait