Dc Nerkust pleit voor minder dumpen van vuil

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost drukt de samenleving op het hart om minder vuil te gooien op straat. Naar zijn zeggen moet zij haar plichtsbesef kennen, wanneer het gaat om wateroverlast. Volgens hem moet de samenleving ook meewerken aan het terugdringen van wateroverlast. Dit is mogelijk als de burgers hun vuil niet meer op straat gooien en meehelpen om de lozingen op te schonen.

“Je kan niet alles overlaten aan de overheid,” zegt de dc in gesprek met Suriname Herald. Hij legt uit dat de burgers ook een plicht hebben om de lozingen die bij hun aangrenzen, schoon te houden, desnoods voor de helft. Daarmee wordt al een grote stap gezet in de richting van minder wateroverlast.

Een ander probleem dat zich voordoet, is dat wateroverlast ontstaat door verstopte rioleringen. Wanneer de rioleringen worden opgehaald, blijkt dat die voornamelijk verstopt zijn met afval zoals foam bakken, petflessen en plastic. Deze spullen horen niet in een riolering thuis. Deze komen daar, omdat de burgers hun vuil gewoon op straat gooien, ondanks er daar vuilnisbakken voor zijn. Daarom vindt de dc dat de burgers de hand in eigen boezem moeten steken.

Het districtscommissariaat is momenteel in contact met het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie dat belast is met het ophalen van de hoofdlozingen. Op verschillende gebieden is het ministerie bezig. Het commissariaat ondersteunt waar het kan. Verschillende scholen hebben ook een beroep gedaan op het commissariaat, omdat klaslokalen onder water zijn. De bestuursambtenaren gaan ernaartoe en proberen met de middelen die zij ter beschikking hebben, de situatie aan te pakken.

Vishmohanie Thomas

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait