Minister Getrouw niet bekend met oplichtingszaak ondernemers door LVV

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

In een krantenartikel van dinsdag 15 mei jongstleden met als onderwerp “Ondernemers voelen zich opgelicht door LVV” staat vermeld: “Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) heeft aangegeven, dat er geen vinger gewezen kan worden naar de huidige minister Lekhram Soerdjan, omdat hij er niets vanaf weet.”

Minister Getrouw draagt geen kennis van deze kwestie. De bewindsman heeft ook nimmer met de media gecommuniceerd aangaande dit onderwerp. Dit meldt Juspol in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tijdens een bijeenkomst op vrijdag 11 mei van de ministers van Juspol en Openbare Werken, Transport en Communicatie respectievelijk Stuart Getrouw en Patrick Pengel met het Visserscollectief heeft een onderneemster aangehaald dat arbeiders in het verleden hadden betaald voor visserspasjes bij LVV, maar daar is niets van in orde gekomen.

Minister Getrouw reageerde hierop als volgt: “Ik kan mij wel voorstellen dat jullie een naar gevoel ervan hebben overgehouden. Er is een andere minister. Niet dat de vorige een negatief beleid had, maar deze is nu wel bezig om het een en ander in orde te maken. Ik begrijp best wel dat de noodzaak hoog is.” De minister heeft nimmer aangeven dat er geen vingerwijzing gedaan moet worden naar de huidige minister van LVV, Lekhram Soerdjan en dat de LVV-minister niets van de oplichting weet.

Na het lezen van het betreffende artikel is minister Getrouw direct in contact getreden met de redactie van het dagblad in kwestie en heeft zijn misnoegen hieromtrent geuit, meldt Juspol.

De Juspol-minister is voorstander van de juiste weergave van informatie en geeft aan dat de samenleving onder geen beding misleid moet worden door negatieve verslaggeving van sommige mediawerkers. De minister heeft respect voor de pers, maar hij wil geen deelgenoot zijn van misleidende informatie die verstrekt wordt aan de samenleving, aldus Juspol.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait