Caribbean internetforum biedt mogelijkheid internetproblemen te bespreken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Vandaag ging in de Ballroom van Torarica het 14th Caribbean Governance Forum van start. Dit forum zal drie dagen duren. Het is een forum, waarbij verschillende stakeholders die allemaal te maken hebben met internet bij elkaar worden gebracht, om te kunnen praten over hoe we als Suriname, maar ook als regio gezamenlijk een standpunt kunnen nemen voor wat internet-governance betreft.

De hoofdpunten die aangehaald zullen worden tijdens het forum zullen zijn: security, data-protection en privacy. Dit forum is van belang voor Suriname, omdat we kunnen leren wat er al in de regio is. Maar ook op het punt dat we regionaal vaak met dezelfde problemen te kampen hebben en zo met gezamenlijke oplossingen kunnen komen, zegt Wendy Klass-Jap A Joe, waarnemend directeur van de telecommunicatieautoriteit Suriname (TAS).

Tijdens dit forum zijn er vertegenwoordigers van alle vijftien CTU-lidlanden (Caribbean Telecommunications Union) aanwezig.

Ook zegt Klass dat na het forum de TAS goed contact blijft houden met de CTU. Het natraject hiervan zal zijn dat de TAS de samenleving zal blijven informeren om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Bernadette Lewis, general-secretary CTU, zegt dat internet gebruikt kan worden voor goede dingen, maar ook voor slechte dingen. Daarom is het onderdeel security een heel belangrijk deel van het forum. Via internet kan ook criminaliteit opgespoord worden. Maar via internet kan men ook criminaliteit bedrijven. Zij zegt ondanks de landen in de regio allen op hun eigen ontwikkelingsniveau zijn, hebben zij heel veel overeenkomstige problemen op dit gebied.

Bepaalde internetproblemen die aangehaald zullen worden tijdens het forum zijn zelfs wereldwijde probleemstukken. Daarom is het erg belangrijk om mensen in alle landen ervan bewust te maken om te participeren in de regionale internetdebatten, aldus Lewis.

Priscilla Williams

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait