Chery Ann Morisson winnaar Brokopondo-Speech Contest 2018

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Op zaterdag 19 mei is Chery Ann Morisson uitgeroepen tot de winnaar van het Rosebel Brokopondo-Speech Contest. Het onderwerp van haar speech was klimaatverandering. Vol passie en overtuigingskracht heeft ze in haar vijf minuten durende speech, aan het publiek het belang van klimaatverandering benadrukt. Dit meldt Rosebel in een persbericht.

Het publiek bestond uit: districtscommissaris Kenya Pansa, directie en staf van Rosebel Gold Mines NV, assembllelid Wendel Asadang (NDP), vertegenwoordigers van JCI, leerkrachten en districtsbewoners.

Het Brokopondo-Speech Contest, een community relations-project van Rosebel Gold Mines (Rosebel) is in samenwerking met de organisatie Junior Chamber International Paramaribo (JCI) uitgevoerd. Het speech contest heeft als doel om de spreekvaardigheid van de jeugd van Brokopondo in de Nederlandse taal te verbeteren en om hun angst voor het spreken in het openbaar weg te nemen.

Om de leerlingen klaar te stomen voor het speech contest werden de leerlingen bijkans twee maanden intensief getraind en begeleid door de trainers van de JCI. Met de training in het openbaar spreken, leren ze niet alleen zelfverzekerdheid, maar ook het effectief overbrengen van informatie, onderzoeksvaardigheden en de juiste lichaamstaal en houding.

Er namen zestien contestanten deel aan de voorronde op zaterdag 28 april jongstleden. Deze contestanten zijn allen leerlingen van de voj-scholen van Brokopondo en afkomstig uit de verschillende dorpen in het district. De deskundige jury afgevaardigd door JCI vond tien van de contestanten goed voor de finaleronde die op 19 mei in het multifunctionele gebouw te Brokopondo-Centrum werd gehouden.

De speeches werden door de deelnemers zelf geschreven en zij gingen in op verschillende maatschappelijke thema’s zoals: ‘Jeugdcriminaliteit’, ‘Huiselijk geweld’, ‘Dropouts’, ‘Ontwikkeling van Brokopondo’, ‘Ontwikkeling van Suriname’, ‘Gebruik van Android-telefoons’, ‘Landbouw in Suriname’, ‘Milieuvervuiling’ en het ‘Afobakastuwmeer’.

De tweede plaats is gegaan naar Martes Wee Wee, met als onderwerp “De toekomst van Suriname”. Op de derde plaats is geëindigd Brandi Finkie met ‘Jeugdcriminaliteit’ als onderwerp, vierde plaats Givita Eersteling: ‘Landbouw in Suriname’ en de vijfde Jovincha Adjako: ‘Huiselijk geweld’.

Het prijzenpakket bestond uit: gift-card voor schoolspullen voor nummer vijf. Nummer vier: gift-card voor schoolspullen. De derde winnaar heeft een gift-card voor schoolspullen, een notebook en een tas gekregen. Nummer twee: gift-card voor schoolspullen, een laptop en tas. De winnaar kreeg in handen een gift-card voor schoolspullen, een laptop, tas en een weekend-package voor drie personen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait