OW start met verfraaiing Martin Luther Kingweg

Shoeket logo

Bron: De Overheid

8 Augustus 2023 11:37

Voor mij lezen

De Martin Luther Kingweg, bekend als Highway, krijgt een facelift. In verband met het “Stad en districtsverfraaiingsproject”, heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) besloten om deze weg sierlijk te maken. Het startsein van dit project is op maandag 7 augustus 2023 gegeven door Inder Gangabisoensingh, directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), ter hoogte van Ornamibo in het district Wanica.

Volgens Gangabisoensingh is de Martin Luther Kingweg een verbindingsader, vandaar dat OW ervoor heeft gekozen om deze wegstrekking te beplanten. De weg staat in verbinding met de Afobakaweg en de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij legt uit dat deze verfraaiingswerkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met de Staatsolie Maatschappij Suriname, omdat een belangrijk werkinstrument van de onderneming langs de weg loopt. OW zal daarmee rekening houden. Vanaf de Cassialaan tot Paranam wordt beplant met Foxtail oftewel vossestaart palmbomen. “Suriname staat bekend als één van de groenste landen ter wereld en streeft OW ernaar om deze status te blijven behouden”, geeft de directeur aan. Hij wenste het OGA-personeel veel succes toe bij het uitvoeren van dit project.

Minister Riad Nurmohamed heeft aangegeven dat OW de groenvoorzieningen blijft ondersteunen. Dit project wordt niet alleen uitgevoerd in Paramaribo, maar ook in de overige districten. De bewindsman doet een beroep op de particuliere sector om ook een bijdrage te leveren in dit groenbeleid. Het verfraaien van de wegen geeft niet alleen een mooi uitzicht maat bevordert ook het toerisme.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel