Landbouwers uit Brokopondo en Sipaliwini krijgen equipment

DAOB-directeur Hermien Pavion met een van de begunstigden uit het binnenland.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

31 Juli 2023 15:31

Voor mij lezen
Agrariërs en coöperaties uit de districten Brokopondo en Sipaliwini zijn ook in aanmerking gekomen voor landbouwequipment. Het gaat onder andere om tractoren, ploegen, cassaveverwerkingsmachines, rugspuiten en oogstkratten. Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van Regionale Ontwikkeling en Sport, heeft assistentie verleend. DAOB-directeur Hermien Pavion sprak van een heuglijk feit. De ontwikkeling van de agrarische sector is volgens haar van groot belang voor de voedselvoorziening.
In het SAIS-gebouw op het terrein van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een aantal landbouwers, producenten en verwerkers vrijdag landbouwequipment gekregen. Het gaat om de tweede ronde van de Matching Grant Facility binnen het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP).
“Suriname heeft ontzettend veel potentie, en de groei van individuen en organisaties die willen ondernemen in deze sector, neemt toe. De behoefte aan technische en financiële ondersteuning is erg groot”, merkte Pavion op, die veel belang hecht aan productieverhoging en export, meldt de Communicatiedienst Suriname.
“Het spreekt voor zich dat u ook in staat zal zijn om continuïteit te garanderen”, zei Pavion aan de groep begunstigden. Zij vroeg extra aandacht voor de agrarische potentie van het binnenland. “Er is een enorme bedrijvigheid gaande en de belangstelling om meer te weten over verwerking en uit te breiden, is buitengewoon.” Ze meent echter dat door samenwerking met het ministerie van LVV en andere organisaties, de progressie bij de landbouwers beter tot uiting kan komen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel