Santokhi: ‘Benoeming PG binnenkort rond’

Shoeket logo

Bron: De West

31 Juli 2023 13:52

Voor mij lezen

President Chandrikapersad Santokhi heeft tegenover een lokaal medium verklaard, dat het benoemen van Gracia Paragsingh tot procureur-generaal (PG), op zeer korte termijn zal geschieden. De laatstgenoemde fungeert momenteel als waarnemend procureur-generaal en dit reeds twee jaar. Volgens Santokhi is dit een normale zaak, gezien er reeds gevallen zijn geweest, waarbij een voorganger zes tot acht jaar in de functie van waarnemend heeft gediend. “De benoeming is op de agenda en wij hebben advies gehad van het Hof van Justitie”, aldus de president.

Het staatshoofd verduidelijkte dat de kwestie van het benoemen van een PG niet van de baan is, maar heeft goedkeuring van de regering en er zijn regels die gevolgd moeten worden. Santokhi stelt ook, dat er goede afstemming nodig is binnen de coalitie om het voorstel goed te keuren. Het gaat volgens de president om een zaak, die de hele regering moet goedkeuren. Hij stelt dat het uiteindelijk goed moet komen met de kwestie van de PG, welke al maanden geleden is aangekondigd. “Er is de afgelopen dagen goed overleg hieromtrent geweest met de coalitie- top”, zegt Santokhi.

Volgens informatie van het Openbaar Ministerie, telt het parket nu negenentwintig vervolgingsambtenaren waarvan één waarnemend procureur-generaal, twee advocaten-generaal, twee hoofdofficieren van Justitie, tien officieren van Justitie en vijftien substituut-officieren van Justitie. Het is al jaren bekend dat het justitieel apparaat in Suriname meer leden behoeft.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel