Politie brengt rust terug te Tottiekamp na diefstal boten, podosiri zoekers

Shoeket logo

Bron: Politie van Suriname

31 Juli 2023 14:04

Voor mij lezen

Twee podosiri zoekers van het dorp Tottiekamp langs de oever van de Saramaccarivier deden op woensdag 26 juli 2023 aangifte van diefstal van hun twee boten, compleet met buitenboordmotoren. De benadeelden waren verhit en dreigden in grote getallen te varen naar het voornoemde dorp om hun boten op te eisen. In aanloop daartoe hadden de twee aangevers de boot van de dorpskapitein afgepakt en eisten hun boten terug. Daar de gemoederen verhit waren geraakt, moest de politie snel ingrijpen om erger te kunnen voorkomen.

Een afvaardiging van de politie, bestaande uit medewerkers van het politiebureau Jarikaba, de afdeling Maritiem en het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft op vrijdag 28 juli 2023 na goed speurwerk en tactisch optreden de twee gestolen boten compleet met buitenboordmotoren terug gevonden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze afgestaan aan de rechtmatige eigenaren, waarna de rust terug gekeerd is, in het dorp.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat miscommunicatie de oorzaak is geweest van de ongeregeldheden in het dorp. Om dit soort taferelen in de toekomst te voorkomen hebben partijen beloofd om in het vervolg beter met elkaar te communiceren. De kapitein van Tottiekamp en de benadeelde partijen spreken hun dank uit aan de politie voor de gepleegde inspanningen tijdens het onderzoek en aanpak van deze zaak. Zij hebben ingezien dat met dialoog en overleg heel veel bereikt kan worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel