Fotoreportage activiteiten i.v.m. 150 jaar Hindostaanse Immigratie

Shoeket logo

Bron: De Overheid

31 Juli 2023 12:31

Voor mij lezen

Bij het monument van Baba en Mai en bij die van Mama Sranan hebben president Santokhi, president Murmu van India en de first lady een bloemenhulde gedaan. Dit als teken van respect en waardering voor hetgeen zij voor ons hebben gedaan en betekend in het verleden. Ook het monument van de drie verzetsstrijders, te weten Mathura, Ramjanee en Jumpa Rajguru, is onthuld te Ford Zeelandia.

Als onderdeel van de festiviteiten in verband met 150 jaar Hindostaanse Immigratie was er een culturele optocht gehouden. Vanuit het balkon van het Presidentieel Paleis konden de president en first lady de praalwagens aanschouwen. Deze activiteit trok veel publiek en zorgde voor een gezellige sfeer.

Ter ere van de komst van president Droupadi Murmu van de Republiek India, was er een decoratieplechtigheid gehouden in het Presidentieel Paleis. President Murmu was enorm ingenomen met deze plechtigheid. President Santokhi en de first lady waardeerden de komst van president Murmu enorm en zijn ervan verzekerd dat dit de bilaterale en vriendschappelijke banden zal versterken.

Na de decoratieplechtigheid was er een state lunch.

Ter afsluiting van de verschillende activiteiten in verband met 150 jaar Hindostaanse Immigratie, was er op het Onafhankelijkheidsplein een cultureel festival gegeven. President Droupadi Murmu van India, die op staatsbezoek was, en delegatie mochten genieten van diverse optredens van verschillende artiesten en groepen.

Dit heeft niet alleen onze culturele diversiteit weergegeven, maar ook het talent waar Suriname rijk aan is. Laten wij daar enorm trots op zijn en dit koesteren.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel