Politie houdt trio aan na beroving in Frans-Guyana

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 April 2023 16:54

Voor mij lezen
loading foto
previous next


De verdachten F.B. (42), M.B. (38) en M.M. (36) zijn door de politie van Albina in de kraag gevat. Zij zijn kort na een beroving in Frans-Guyana te Albina aangehouden. Het drietal, van wie één hunner gewapend was met een vuistvuurwapen, had langs de oever te Charbonair in Frans-Guyana twee manspersonen van Dominicaanse afkomst beroofd.

Na hun daad deden de mannen de oversteek naar Albina met de buit, waar onder een kinderrijwiel, gouden sieraden, een Iphone, een groot geldbedrag in euro, kredietkaarten, een koffer met kledingstukken en persoonlijke bescheiden.

De slachtoffers stelden een taxichauffeur van Albina van de beroving in kennis. Op een bepaald moment zag deze taxichauffeur aan de hand van de beschrijvingen één van de verdachte met het rijwiel op het Veerplein van Albina en speelde de melding van de beroving direct door aan de politie van Albina.

De wetsdienaren koersten terstond naar de locatie en op aanwijzing van de taxichauffeur is de verdachte met het rijwiel in zijn bezit in de kraag gevat. Hierna werden zijn twee kompanen eveneens te Albina door de politieambtenaren aangehouden. Een deel van de buit en het vuistvuurwapen waarmee het strafbare feit is gepleegd, is teruggevonden, meldt de politie Public Relations.

De drie aangehouden verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en bij confrontatie herkend door de slachtoffers. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal door de politie in verzekering gesteld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel