Danielle Veira moet voor de Krijgsraad verschijnen

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 April 2023 12:53

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Danielle Veira, voormalig directeur Nationale Veiligheid moet op 28 april voor de Krijgsraad verschijnen. Het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) welke door het Openbaar Ministerie (OM) op 11 december 2020 was gevorderd tegen Veira en de burger I. M. is op 29 maart 2023 door de rechter-commissaris afgesloten.

Tijdens het gvo zijn personen onder ede als getuige gehoord, onder wie enkelen als anonieme/bedreigde getuige. Tevens is er door de rechter-commissaris een rechtshulpverzoek gedaan aan de bevoegde autoriteiten in Nederland om ook daar een getuige onder ede te horen. Verder is er een huiszoeking gedaan.

De zaak van I.M. zal op 27 april 2023 dienen voor de kantonrechter terwijl de militair Veira moet verschijnen voor de Krijgsraad.
 
Zij worden ervan verdacht dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan onder andere  het medeplegen  van wederrechtelijke vrijheidsberoving (ontvoering); oplichting; diefstal; huisvredebreuk; en overtreding van de Vuurwapenwet. In deze strafzaak zijn er reeds enkele personen veroordeeld door de strafrechter.

 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel