Geslaagden krijgen binnenkort eindelijk hun rijbewijs

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 April 2023 10:57

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Geslaagden wachten al ruim een jaar op hun rijbewijs. Vanuit het ministerie van Justitie en Politie is het proces tot uitgifte reeds ingezet en is het wachten op de financiële afhandeling, zodat de afdeling Rijbewijzen kan beschikken over het materiaal om de E-Rijbewijzen uit te printen, meldt de politie Public Relations.

Een hele tijd kon er geen materiaal, dat uit Oost-Europa moest komen, worden geleverd. Dit heeft te maken met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Mensen die al zolang geslaagd zijn, kunnen bijna weer rijles gaan volgen.

Het gebrek aan materiaal kwam ook aan de orde in De Nationale Assemblee. Toen heeft minister Kenneth Amoksi meegedeeld dat het canvas blauwe rijbewijs weer tijdelijk zou worden uitgegeven. Dit is echter niet gebeurd.

Het Korps Politie Suriname deelt mee dat de afdeling Rijbewijzen spoedig, wederom zal overgaan tot het vervaardigen en het verstrekken van E-Rijbewijzen, aan de pas geslaagden van de afgelopen periode. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel