RGM trekt toename goudproductie 2022

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 April 2023 06:49

Voor mij lezen
loading foto
previous next


De stijging van de goudproductie vorig jaar was vooral bij de grote mijnbouwbedrijven waar te nemen. Er was een toename van 4,5% zegt het Bureau voor de Staatsschuld in zijn kwartaalverslag 'Overzicht Macro Economische Ontwikkelingen'. Rosebel Gold Mines (RGM) realiseerde een hogere productie van 18,6%, de Saramacca Mijn, hierbij inbegrepen. In totaal werd een goudproductie van ongeveer 3,4% genoteerd, goed voor zo'n 43.100 kg goud.

Newmont Suriname deed het minder goed met de Merian Mijn waar de productie in 2022 in vergelijking met 2021 is gedaald met ongeveer 7,8%. De afname heeft alles te maken met het opraken van alluviaal goud, waardoor er dieper moet worden gemijnd. De verwachting is volgens het bureau dat de goudproductie van deze multinational dit jaar, 2023, verder zal afnemen.

Ook bij de aardolieproductie zijn goede zaken gedaan. In 2022 is de productie met 3,2% gestegen tot 6,2 miljoen vaten. Optimalisatie van de bestaande putten door toepassing van de High Fluid Rate strategie heeft geleid tot de toename van de productie van ruwe aardolie. Aan de andere kant is de productie van de raffinaderij gedaald met 4,6% in vergelijking met 2021. De lagere productie komt door onderhoudswerkzaamheden aan de raffinaderij in het eerste en derde kwartaal van 2022.


Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel