Veiligheidsplan moet veilige natie creëren

Veiligheidsadviseur van de president tevens voorzitter van de werkgroep Melvin Linscheer overhandigt het veilheidsplan aan president Chan Santokhi. (Foto: CDS)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

15 April 2023 02:54

Voor mij lezen
loading foto
previous Veiligheidsadviseur van de president tevens voorzitter van de werkgroep Melvin Linscheer overhandigt het veilheidsplan aan president Chan Santokhi. (Foto: CDS) next


President Chan Santokhi heeft vrijdag een exemplaar van het veiligheidsplan uit handen van Melvin Linscheer, voorzitter van de werkgroep, in ontvangst genomen. Het staatshoofd onderstreepte hierbij zowel het belang van een veiligheidsplan als de eminente rol van de veiligheidscommissie.

Veiligheid is meer dan criminaliteitsbestrijding alleen. Het omvat veel meer aspecten die van belang zijn voor de persoonlijke ontwikkeling én de groei als samenleving. Daarom is een nationaal en integraal veiligheidsbeleid van groot belang. Tijdens de eerste veiligheidsconferentie van de werkgroep Nationaal Strategisch en Veiligheidsplan in Courtyard by Marriott, heeft Santokhi het belang van nationale veiligheid benadrukt. “Samen staan wij sterk om de veiligheid op te pakken en een veilige natie te creëren, waarbij wij elkaar kunnen steunen, respecteren en een veilig gevoel kunnen hebben”.

Nationale veiligheid is voor de staat van belang voor het vergroten van haar ontwikkelingspotentieel, aantrekken van investeerders en het uitdiepen van sectoren, zoals toerisme en de agrarische sector. De president stelde verder dat veiligheid veel meer is dan criminaliteitsbestrijding en defensiemechanismen alleen. Hij somde op: voedselveiligheid en voedselzekerheid, klimaat, milieu en infrastructuur op als belangrijke onderdelen van nationale veiligheid. Daarnaast is volgens hem veiligheid ook cruciaal in relatie tot gezondheidszorg.

President Santokhi merkte op dat criminele onveiligheid ook kan drukken op de gezondheidszorg, meldt de Communicatiedienst Suriname. De nationale veiligheidsstrategie van Suriname is er dan ook een om samen te werken aan een nationaal integraal veiligheidsbeleid. Het thema van de veiligheidsconferentie luidde dan ook “Samen staan we sterk”. Het veiligheidsplan is aan diverse instanties overhandigd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel