Padvinders verkennen Commewijne in 4 dagen

In het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam bekijken de padvinders de grote kappa.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2023 22:37

Voor mij lezen
loading foto
previous In het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam bekijken de padvinders de grote kappa. next


35 padvinders van 5 padvindersgroepen doen mee aan een vierdaagse loop door Commewijne. De meeste deelnemers doen voor het eerst mee aan een zwerftocht. Er is gekozen voor de afdeling explorers (padvinders in de leeftijd van 14-17 jaar). Zij zullen ongeveer 60 km in 4 dagen afleggen. Tijdens hun tocht zullen zij diverse scouting activiteiten doen. De start was donderdag.

De Martinus de Porres, St. Clemens, Monseigneur Wulfingh, de deelnemers die Suriname zullen vertegenwoordigen op de 25e wereld Jamboree en de Pater Anton Donicie, doen mee aan deze loop. De initiatiefnemer/organisator hiervan is de leiding van de Martinus de Porres groep.

De padvinders vertrokken vanuit de rotonde van Meerzorg en waren zeer gedreven om binnen de vastgestelde tijd aan te komen te Nieuw Amsterdam. Daar zijn ze toegesproken door de districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab die alle ondersteuning gegeven heeft alsook de brandweer voor de nodige infra om te kunnen baden.

Scouting laat zien dat jongeren grenzen verzetten en dat zij bewust worden over het leven in de natuur en te overleven met het weinige dat er is. Vandaar dat zij gedurende hun tocht verschillende scouting technische activiteiten zullen uitvoeren, maar ook informatie over het district met zijn vele historische plekken tot zich zullen nemen. Na elke dagtocht, kamperen de scouts op een prachtige locatie in Commewijne, meldt de organisatie.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel