Ferdiehart geeft fans voorproefje van Nederlandse saus

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2022 16:06

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het was een leuke avond op een huisfeestje. De sfeer zat erin, dus raakte Ferdiehart zo in de ban dat hij besloot om één van zijn demo songs te laten afspelen. Hij wist niet hoe het zou uitpakken en was enthousiast en nerveus tegelijk. Maar het duurde niet lang of de artiest zag dat mensen los gingen op zijn muziek. “Iedereen was aan het bewegen, maar vooral de dames waren aan het winen.” En dat was het moment waarop hij besloot om het nummer ‘Dutch Wine’ te noemen.

Ferdie's 'Dutch Wine', samen met Levy kwam vorige week uit. Dit nummer, geproduceerd door WESTLND, is de eerste officiële song sinds de artiest is verhuisd naar Nederland. Met het nummer beschrijft Ferdiehart wat hij in staat is te doen wanneer hij in een'steamy' vibe is. Hij laat ook zien dat hij een andere zijde heeft, die hij steeds meer naar buiten zal laten komen. In vergelijking met zijn eerder uitgekomen nummers is op 'Dutch Wine' duidelijk te horen dat de artiest losser, vrijer en ook comfortabeler is om zich verbaal te uiten.

Een couplet van artiest Levy maakt de song af. "Ik was op een superkoude winterdag in de studio in Rotterdam met Cirino Brown, de dj van Poke. Aan hem liet ik een paar demo's horen, waaronder 'Dutch Wine.' Op hetzelfde moment liep Levy zonder zich te hebben voorgesteld, al rappend op de beat naar binnen. Ik vond het zo geweldig, dat ik hem vroeg zijn stuk op te nemen. En nu is hij dus ook op de song."

Ferdiehart hoopt dat 'Dutch Wine' mensen precies zo los zal laten gaan op de song als de energie die het bezit. Hij verhuisde vorig jaar naar Nederland en maakt daar muziek, maar is nog steeds onder contract van Music Steroid. Onder dit label maakt en brengt hij nog steeds muziek, in samenwerking met andere Nederlandse producers en artiesten.

Werken met mensen in Nederland heeft gemaakt dat hij uit zijn comfortzone durfde te stappen. "Mijn netwerk is heel erg gegroeid als het gaat om mensen die dezelfde muziek maken als ik. Daarmee bedoel ik dat er veel mensen zijn zoals Ferdiehart, die dezelfde energie ervaren." De artiest werkt nu met veel producers die zich op meer dan één genre specialiseren. Het voordeel dat hij daarin ziet, is dat hij zijn schrijfvaardigheden is gaan ontwikkelen, maar ook zijn zang is verbeterd.

De mensen met wie hij werkt, hebben een bepaalde bagage aan kennis, waaruit de artiest zijn motivatie en inspiratie put om betere muziek te maken. Hij zegt dat de Ferdiehart die in Nederland muziek maakt, volwassener is. Hij heeft voor een bepaald genre gekozen, waar hij zich op gaat focussen en waarop hij zijn creativiteit uit met een vrije geest.

"Ik ben naar Nederland gekomen om mezelf te verbeteren als artiest en om carrière te maken in de muziek. Ik kreeg vaak te horen dat mijn muzikaal talent een internationale sound waard is, dus heb ik daarnaar geluisterd en besloot ik mijn droom waar te maken." Ferdiehart maakt niet alleen muziek. Hij heeft ook een reguliere baan en geeft dansles.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel