Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 April 2022 11:31

Voor mij lezen

MAYAGUEZ - Inter Moengotapoe grijpt voor de derde keer naast het kampioenschap tijdens het Caribbean Concacaf Club Shield (CCCS) toernooi. In een zenuwslopende finale in het Estadio Centroamericano de Mayaguez, werd het zondagavond met 2-1 verloren van Bayamón. “Dit is een zware klap te incasseren. Ik moet gaan evalueren. We winnen en we verliezen. Het is all in the game”, berust coach Jozef Joekoe zich in de verloren finale.

Jordi Ranera scoorde in de laatste seconden van de extra tijd voor Bayamón. Het was zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De overwinning betekent dat Bayamón doorgaat naar de 2022 Scotiabank Concacaf League Play-off, waar de ploeg het opneemt tegen het team dat op de vierde plaats van het Concacaf Caribbean Club Championship 2022 is geëindigd.

De thuis spelende ploeg  profiteerde van een fout in de Inter Moengotapoe verdediging, waardoor Ranera de 1-0  in de 24ste minuut kon inschieten. Het was een open wedstrijd, waarbij Bayamón opzoek ging naar een tweede doelpunt. Terwijl Inter Moengotapoe het tegendoelpunt probeerde te maken. De inzet van de Surinaamse landskampioen werd in de 89ste minuut beloond toen Miquel Darson met links de stand op 1-1 bracht.

Er kwam geen winnaar uit de bus na negentig minuten spelen,  dus gingen de teams naar extra tijd om een gooi te doen voor de titel. Donnegy Fer van Inter Moengotapoe had in de 113ste minuut  het bijna voor zijn team gewonnen, maar zijn schot ramde de paal. Alle kansen kwamen voor Inter Moengotapoe in de extra tijd.Tot in de laatste seconden, toen een inworp gepleegd moestworden door Bayamón, kwam Ranera vrij te staan in de verdediging van de Surinaamse lanskampioen. Hij schoot zijn ploeg naar de dramatische 2-1 zege.

Inter Moengotapoe verloor 2018 de finale met 1-2 van Club Franciscain uit Martinique. Drie jaar later ging de Moengonese ploeg met 0-3 ten onder tegen AS Cavaly uit Haïti. Het team onder leiding van Joekoe keert dindsdag terug naar Suriname.