Lobi Grani Libi, No fergiti un bigi sma

Deelnemers aan de e-learningtraining ter versterking van de zorginstellingen voor seniore burgers.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 Maart 2022 14:45

Voor mij lezen
loading foto
previous Deelnemers aan de e-learningtraining ter versterking van de zorginstellingen voor seniore burgers. next


Aangeboden

De afgelopen week heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) een training gehouden in het kader van het UTSN-project 'Lobi Grani Libi' (Geniet van je oude dag) ter versterking van de zorginstellingen voor seniore burgers.

"De afgelopen maanden zijn wij in het voortraject druk bezig geweest in vijf instellingen met een e-learningtraject, de training van de medewerkers en de implementatie van een geïntegreerd dagbestedingsprogramma voor onze cliënten", zegt Letitia Wasberg, directeur van Huize Margriet. Door de Workshops "Dagbesteding" hebben wij onze opgedane kennis en ervaringen gedeeld met in totaal 18 instellingen uit verschillende districten.

Deze vijfdaagse training "Praktisch verbonden" van WZH is gericht op het versterken van de verbinding tussen de bewoner en de medewerker. Door de bewoner centraal te stellen en de waarneming aan te scherpen zal het contact en daarmee zowel de zorg voor als het welzijn van de bewoners verbeteren. De dertig deelnemers uit tien verschillende zorginstellingen ontvingen vandaag hun certificaat. Daarnaast zijn in een vierdaagse Train-de-trainer ook elf assistent-trainers opgeleid om deze training te kunnen geven.

"Wij zijn het project 'Lobi Grani Libi' aan het afronden en brengen ook nog een werkbezoek  aan WZH in Nederland. Onze begeleiders gaan samen met de Nederlandse begeleiders aan de slag om activiteiten te organiseren voor de cliënten. Met de kennis die wij meenemen, versterken wij ons huidige dagbestedingsprogramma", zegt Yvonne Karels-Helslijnen van Saga Interproject.

Met het project 'Lobi Grani Libi' wil Bejaardencentrum Majella samen met haar partners WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) uit Nederland en Saga Interproject Suriname een structurele verandering bewerkstelligen. Dit doen wij niet alleen, maar samen met de zorgpartners Huize Prinses Margriet, Stichting Kibri Mi (dagopvang ouderzorg), Stichting De Mantel (dagopvang ouderzorg) en Stichting Bejaardentehuis Fatima Oord. De kracht van dit project is dus ook de brede betrokkenheid van de zorgpartners zodat zoveel mogelijk seniore burgers bereikt worden.

Dit project wordt gefinancierd door de Uitvoeringsorganisatie van de Twinningfaciliteit Suriname - Nederland (UTSN). Onze seniore burgers hebben hard gewerkt en worden steeds ouder en dat is goed. Wij moeten ze zo lang mogelijk actief houden, zodat ze gezond blijven en volop genieten van hun oude dag.


Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel