Zonnepaneelproject gestart met IDB-middelen

Zonnepanelen
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 Maart 2022 06:43

Voor mij lezen
loading foto
previous Zonnepanelen next


Het directoraat Technologische Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, heeft een schenking van US$ 250.000 van de IDB ontvangen om het zonnepaneel plan uit te werken. Het project ‘Promotion of Energy Efficiency and Distributed Generation in Suriname’, wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB).

Volgens de directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi, zal er hard gewerkt worden aan het binnenhalen van nog meer donormiddelen. Het projectplan, dat geschreven is door het directoraat, in samenwerking met de IDB zal het gebruik van zonnepanelen en energie efficiëntie in gebouwen van Suriname stimuleren en zorgen voor capaciteitsversterking om dit te bereiken.

Het ministerie wil kleine en middelgrote ondernemingen betrekken bij het creëren van verbeterde handel en industriële processen en producten door innovatieve activiteiten binnen hun bedrijfsvoering op te nemen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere concurrentiepositie, meer exportpotentieel, verhoogde mogelijkheden tot werkgelegenheid en hogere productiviteit, schrijft de voorlichting van het ministerie.

Deze technische samenwerking moet hernieuwbare energie en energie-efficiëntie maatregelen in Suriname bevorderen door het uitwerken van een energie en efficiëntie diagnose, het verrichten van een marktonderzoek voor de haalbaarheid van opwekking van energie uit alternatieve (duurzame) bronnen en het bevorderen van de lokale productie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel