Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 Maart 2022 02:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Dancell Leter eindigde met acht punten en een game-high zeven rebounds, maar Dixie State University verloor met 64-80 op bezoel bij Abilene Christian University. Trailblazers is door de derde nederlaag op rij teruggevallen naar 13-17, inclusief 6-11 in de Western Athletic Conference (WAC), goed voor de tiende plek.

De Surinaamse basketballer maakte in 22 minuten twee van de drie veldbaskets en één van de vijf three-pointers. Hij benutte zijn enige vrije worp, had twee offensive en vijf defensive rebounds, twee assists, twee turnovers en twee fouten.

In de eerste helft, die werd afgesloten met een 27-40 achterstand, stond het twee keer gelijk: 3-3 bij 18:53 en 6-6 bij 17:35, voordat Dixie State na een lay-up van Leter met 17:12 haar enige voorsprong had: 8-6. Deze twee punten waren de enige voor de Surinamer in de eerste helft.

Na de rust liep ACU al snel uit naar 45-27, voordat Leter binnen 41 seconden een basket en een four point play - driepunter en bonus vrije worp - had: 33-45. Dixie State wist daarna tot twee keer toe tot op tien punten te naderen, maar daarna schakelde ACU een tandje hoger. Na de grootste voorsprong met 8:46 (71-44) was Dixie uitgespeeld.

Trailblazers reist voor zijn laatste wedstrijd van het reguliere seizoen naar Phoenix, Arizona waar zaterdag de confrontatie wacht met WAC-titelverdediger Grand Canyon University (21-7/12-5). GCU, die haar laatste drie duels won, had op 12 februari op bezoek bij Dixie State met 60-61 verloren. Leter was toen goed voor vijftien punten en vier rebounds.