Op luchthaven aangehouden ondernemer vrij na boete van USD 20.000

Shoeket logo

Bron: Waterkant

23 Februari 2022 07:00

Voor mij lezen

De ondernemer Maurits R. die dinsdag op de internationale luchthaven was aangehouden door de douane recherche, is intussen heengezonden. Dit na afdoening van een transactie boete van USD 20.000.

Maurits R. zou meer Amerikaanse dollars bij zich hebben, dan hij zou hebben aangegeven toen hij dinsdagmorgen met de vlucht aankwam. Hij had USD 66.400 bij zich maar had USD 46.400 aangegeven op het formulier. 

Vernomen wordt dat Maurits bij de douane controle zijn tas met het geld aan zijn medepassagier Anielkoemar K. had overhandigd. Bij de controle gaf Anielkoemar aan dat de tas aan zijn vriend toebehoord en dat hij die voor hem moest houden. Er werd een onderzoek ingesteld in de tas.

Bij telling bleek dat het bedrag zoals op het formulier vermeldt niet klopte. Er was een verschil van USD 20.000. Beide passagiers werden terstond aangehouden terzake overtreding Deviezenwet. Ze werden naar de afdeling fraude van het Korps Politie Suriname overgebracht.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de zaak buiten proces afgehandeld. Na afdoening van de boete groot USD 20.000 werd Maurits heengezonden met het geld dat hij op het formulier had vermeld.

Anielkoemar die niets te maken had met de zaak werd ook heengezonden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel