Surinaamse voetbaldames sturen Aguilla met lege handen terug

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

22 Februari 2022 22:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Onder luid applaus lopen de Surinaamse dames van het veld van het Franklin Essed stadion. Het weinige publiek was duidelijk tevreden over de veerkracht die zij hebben getoond na het 9-0 verlies uit tegen Mexico. Zij pakten de eerste drie punten in het pre-WK-kwalificatie toernooi door Anguilla met een handjevol doelpunten (5-0) te verslaan. Ravelcheny van Ommeren was met een hattrick ongetwijfeld belangrijk voor Suriname. De overige goals kwamen van Andaya Landveld en Amy Banarsie, die tot de beste speler werd uitgeroepen. Zij scoorde uit een penalty (5-0).

Na de wedstrijd toonden coach Ray Frankel en aanvoerster Hadassa Brandon zich uitermate tevreden. "Vanavond heeft laten zien dat wij ook kunnen voetballen", gaf hij tijdens de persconferentie aan. Dit geeft volgens hem hoop voor de uitwedstrijd tegen Puerto Rico op 8 april. "Na de wedstrijd te hebben gezien tussen Puerto Rico en Anguilla (9-0) denk ik dat wij door hard te trainen en enkele versterkingen een kans maken tegen Puerto Rico", aldus de coach. Op welke posities en hoeveel versterkingen er zullen komen kon hij nog niet aangeven.

Brandon was erg kritisch naar het team toe. Ondanks de winst is zij van mening dat het samenspel veel beter kan. Zij vindt dat de dames met een beter samenspel en door minder voor eigen lof te gaan, Suriname met een grotere score kon hebben gewonnen. Daarmee kon het negatieve doelpuntensaldo dat zij tegen Mexico hebben opgelopen, nog meer worden weggepoetst.

Er is geen tijd voor vakantie bij de Surinaamse dames, omdat zij de komende anderhalve maand hard zullen werken richting Puerto Rico. Dat geldt volgens Frankel voor zowel de lokale als de diaspora spelers. De coach benadrukt dat alleen hard werken hen kan helpen om hun doelstelling - als tweede eindigen in de poule - te halen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel