Shoeket logo

Bron: De West

15 Mei 2018 23:00

Voor mij lezen

Met nog 4 speelrondes en een inhaalronde blijft het nog even spannend in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie. In het afgelopen weekend werden drie van de vijf geprogrammeerde wedstrijden afgewerkt. Het ging opvallend om partijen waarin de ploegen uit de top-3 uitkwamen, te weten: SV Notch, Robinhood en Transvaal.

Robinhood won zondag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 3-0 van Papatam, Robinhood opende al vroeg de score. Dat gebeurde reeds in de tweede minuut van de partij via Roxey Fer. In de 29ste minuut gaf de speler Mitchel Kisoor zijn teamgenoten wat meer zekerheid daar hij de ruststand op 2-0 wist te bepalen. Hoewel Papatam na de spelhervatting meer tegenstand bood, was het Ruben Garcia die de 3-0 scoorde en daarmee de eindstand bepaalde.

Met nog 5 speelrondes voor de boeg zijn de kaarten in nog niet geschud en kan er nog van alles gebeuren in de top-3. De strijd om het kampioen- en semi-kampioenschap gaat nog steeds tussen SV Notch, Robinhood en Transvaal.

Transvaal blijft door 1-0 zege op Leo Victor, vrijdag, in de race voor een prijs dit seizoen. Debolha Akoela scoorde het enige doelpunt.

De ploeg staat met 39 punten uit 19 duels op de derde plek en moet nog vijf wedstrijden spelen. Robinhood is tweede met 41 punten uit 18 wedstrijden en heeft nog zes wedstrijden voor de boeg. Koploper SV Notch wees Voorwaarts met 4-1 terug en leidt na 19 speelrondes met 44 punten.

Shorano Mawi scoorde voor Voorwaarts, maar Milton Pinas, Galgyto Talea, Juari Moranda en Enfri Saling bezorgden SV Notch de zege.

Ook SV Notch heeft dus nog vijf duels te spelen.

De partijen: Inter Moengo Tapoe-WBC en West United-PVV werden afgelast.

De eerste inhaalwedstrijd wordt vanavond al gespeeld, te weten om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Es-sed Stadion: WBC-Botopasi. Zaterdag 19 mei: 16:30 uur: Inter Moengo Tapoe-Robinhood (Ronnie Brunswijk Stadion); West United-SV Notch (Letitia Vriesde Sportcentrum) en Transvaal-Nishan’42 (André Kamper-veen Stadion). Zondag 20 mei: 16:30 uur: Papatam-PVV (André Kamperveen Stadion) en 18:00 uur Leo Victor-WBC (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion).