“Corruptie maakt dit land kapot”

Regina Macnack, voorzitter Stichting Hoop voor Morgen. Beeld: STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 December 2021 08:14

Voor mij lezen

De economische crisis, in combinatie met de COVID-19-pandemie, heeft ervoor gezorgd dat de armoede in Suriname is toegenomen. Volgens Regina Macnack, oprichter en voorzitter van de Stichting Hoop voor Morgen, is de situatie in het land zorgwekkend. Macnack is al ruim 30 jaar bezig om gezinnen en individuele personen, die leven onder slechte omstandigheden, te ondersteunen. Vanaf 2007 is zij actief in Suriname om pakketten te verstrekken, maar ook om hulp te bieden, waar nodig.

Ze voegt eraan toe dat ondanks Nederland een ontwikkeld land is, er ook daar grote armoede heerst. Wekelijks voorziet ze duizenden gezinnen in Nederland van een voedselpakket. “Suriname heeft voldoende grondstoffen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen, dus geen enkele Surinamer hoeft te pinaren,” vindt de stichtingsvoorzitter. Macnack, die al enkele weken in Suriname vertoeft, kan niet toezien hoe corruptie het land kapotmaakt. Er is genoeg te doen om Suriname op te bouwen, vindt ze.

Macnack heeft de afgelopen jaren ook opgemerkt dat Suriname niet meer is zoals ze het land kent. Het sociale is volgens haar niet meer terug te vinden binnen de samenleving. Er zijn genoeg personen in de samenleving, die hulp zouden kunnen bieden aan gezinnen die het minder breed hebben.

De Stichting Hoop voor Morgen heeft speciaal voor de maand december, twee containers laten overkomen naar Suriname om behoeftigen te kunnen helpen. Macnack hoopt dat er van alle kanten hulp geboden zal worden. “Laten we egoïsme aan de kant zetten en onze medemens in nood helpen,” zegt de stichtingsvoorzitter.

De personen die in aanmerking kwamen voor een pakket waren zeer tevreden. Sommige mensen hebben zelfs gehuild van blijdschap, omdat zij geen geld meer over hadden voor de maand. Macnack wil nog veel meer doen voor Surinaamse gezinnen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel