Kapitein Waandels: ‘a vuilophaal fu Brownsweg na wan bigi probleem’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 December 2021 00:00

Voor mij lezen

BROWNSWEG - “A vuilophaal fu Brownsweg na wan bun bigi probleem. We smachten echt naar een oplossing”, benadrukt kapitein Lambertus Waandels van Nieuw Ganzé (Brownsweg) tegenover de Ware Tijd. Hij zegt dat met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon vaker is gesproken over de situatie. “Als burgervader maakt hij moeite maar hij krijgt geen geld om te werken. Je kan goede plannen hebben maar als er geen geld is kan je niets doen.”

"Dit is niet goed. Het is een probleem dat nu al te lang duurt. Dis no kan", luidt het geklaag van een groep jongemannen in Brownsweg over het probleem in hun gebied. Ze benadrukken dat het niet ophalen van het huisvuil meerdere malen onder de aandacht van het traditioneel gezag en de bestuursdienst is gebracht. Echter is er nog geen structurele oplossing gekomen.

Waandels geeft toe dat vuilophaal een zorgpunt is in Brownsweg. Hij zegt dat de lokale bevolking nu bezig is mogelijkheden te bekijken om een vrachtwagen aan te schaffen om zelf het vuil te laten ophalen.

Volgens hem zijn de bewoners en de bedrijven in het gebied bereidt een bijdrage te leveren. Wanneer dat precies een feit zal zijn kan Waandels niet zeggen. De districtscommissaris was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel