‘Ik ga proberen er zeven dagen per week te staan’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 December 2021 19:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Zondag ga ik naar de kerk. Dan is het mijn enige vrije dag om mijn huishoudelijke karweitjes te doen. Ik ben géén slaaf.” Marktventer Diayne Ceder, die haar kruiden en wasproducten aan de man moet brengen, ziet haar enige vrije dag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Aan haar als venter is de zondagse markt niet besteed.

Marktventer Melissa Williams vindt het wel een goed plan. Ze verkoopt gouden sieraden en kettinkjes. "Ik ga proberen er zeven dagen per week te staan." Zondag was de eerste keer dat de Centrale Markt en de Vreedzaammarkt, net als vele andere markten in de stad en districten, als proef ook zondags open zijn voor publiek. "Ik doe dit in samenspraak met de districtscommissaris van Paramaribo Noord Oost Ricardo Bhola om de markt aantrekkelijker te maken," zegt waarnemend marktmeester Anil Dhanai.

Marktventers kunnen dan hun mindere verkopen van doordeweeks op de zondag compenseren. En ook voor de klanten die doordeweeks werken en dus niet naar de Centrale Markt kunnen gaan, is de verkoop op de zondag een voordeel, aldus Dhanai. Hij denkt mee met zijn marktventers. Zo heeft de marktmeester eerder een drive- thru in het leven geroepen, die vooral op de zaterdag druk bezocht wordt. "De groentehandelaren komen met hun auto inrijden, geven hun bestelling door en rijden zo met hun groenten weer eruit. Snel en makkelijk!"

Marlon Oron is als bezoeker wel blij met het initiatief. "Dan hoef ik niet speciaal meer een vrije dag op te nemen om bijvoorbeeld een halskettinkje te laten repareren. Dat heb ik nu wel moeten doen. Voortaan kom ik dan op de zondag."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel