Commissie buigt zich over rechtspositionele zaken Kustwachtpersoneel

Een ingestelde commissie zal zich buigen over de rechtspositionele zaken van Kustwachtpersoneel. Foto: Biza
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 December 2021 19:00

Voor mij lezen

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) en majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur Kustwacht Suriname, hebben de Commissie overleg rechtspositionele aangelegenheden Kustwachtpersoneel ingesteld. Dit is op 3 december gebeurd op basis van de Wet instelling kustwacht artikel 22 van april 2017. Deze commissie wordt geleid door Mehzabeen Ramsaroep en heeft als hoofdtaak het schriftelijk adviseren van de directeur van de Kustwacht om arbeidsconflicten te voorkomen en dat de rechtspositie van de arbeiders wordt gewaarborgd.

Biza-minister Somohardjo stipt het belang aan om knelpunten van de Kustwachtmedewerkers eerst onderling te bespreken om stagnatie binnen de operaties te voorkomen. “De Kustwacht heeft een zware taak op zich, waarbij er zelfs ‘dead or alive’ situaties zich kunnen voordoen. Hierdoor kan zij zich geen enkele vorm van stagnatie permitteren,” benadrukte de Biza-topman.

Hij weet dat het Kustwachtpersoneel een professionele attitude aan de dag legt en over voldoende verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. “Problemen zijn er altijd om op te lossen,” aldus de minister. Als er problemen zijn moeten die in overleg met de commissie aangegeven worden aan de directeur.

Bhola verduidelijkte dat de commissie conform de Wet instelling kustwacht, uit minimaal drie en maximaal uit vijf personen bestaat en afkomstig zijn uit de Kustwacht geledingen. Het voorkomen van ernstige arbeidsconflicten, is volgens hem een van de kerntaken van de commissie. Verder moeten ernstige arbeidsconflicten worden voorkomen, die het functioneren van de Kustwacht negatief kunnen beïnvloeden.

De overige leden zijn Ryan Hyslop, Leroy Leilis, Altagracia Schet en Mark Kartowikromo.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel