Nederlandse worstelaars in internationaal Immigratietoernooi

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

Op zondag 27 mei 2018 organiseert de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) het International Immigration Wrestling Gala in de Anthony Nesty Sporthal. Dit in verband met 145 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname. Speciaal voor dit toernooi komt een 4-man tellende delegatie uit Nederland naar Suriname.

In de delegatie zitten de worstelaars Tim Hensen en Mark Verweij, coach Robbie van Straten en Olympisch scheidsrechter Ronald Visser. Geen van deze personen zijn onbekenden. De zwaargewicht Hensen heeft in 2014 al geworsteld tegen Viresh Debidien in Nederland tijdens het Suriname vs Nederland part II evenement. Toen won Hensen overtuigend. Verweij heeft twee keer, 2014 en 2015, geworsteld tegen Antonio Troenodikromo in Nederland. De eerste keer won de Surinamer Troenodikromo, een jaar later revancheerde Verweij zich op Troenodikromo. Coach Van Straten komt voor de derde keer naar Suriname.

Eerder was hij er in 2015 en 2017. Scheidsrechter Ron Visser komt bijna elk jaar naar Suriname.

De tegenstanders van de Nederlandse worstelaars zijn intussen ook al bekend. Hensen komt in een drie-hoekstoernooi uit samen met Fernando Ghoerahoe (nationaal kampioen -96kg) van WV Meerzorg en de talentvolle zwaargewicht Marciano Tsang van WV Commewijne. Verweij komt in een driehoekstoernooi uit tegen Rehiem Mohamed (kampioen -60kg) van Jai Hind en Ghanshaam Ramcharan (kampioen -65kg) van Hind-Keserie. Verder komen vrijwel alle locale toppers in actie tegen elkaar. Uniek is dat er ook 3 damespartijen op programma staat. Dat is nooit eerder gebeurt in de Anthony Nesty Sporthal.

De SWF had voor dit evenement graag gewild ook worstelaars uit India te halen, maar dat is helaas niet gelukt vanwege de hoge kosten.

Dit Immigratietoernooi wordt het eerste op mat dit jaar. Eerder zijn er twee beachtoernooien geweest in Nickerie. De toegangskaarten voor het Immigratietoernooi in NIS is gesteld op SRD 20. De wedstrijden vangen aan om 14.00 uur.

 

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait