OW-ambtenaren kunnen zich tot 1 december vaccineren

Ministerie van Openbare Werken. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 November 2021 06:17

Voor mij lezen

Ambtenaren die werkzaam zijn op het ministerie van Openbare Werken (OW) en nog niet gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hebben tot 1 december de gelegenheid om zich alsnog te laten inenten. Vanaf 1 december geldt voor degene die nog niet gevaccineerd zijn dat zij wekelijks, op de maandag, een sneltest zullen ondergaan. Het resultaat zal ook overlegd worden aan het afdelingshoofd, meldt OW-minister Riad Nurmohamed in een circulaire.

De kosten voor de sneltest zijn voor de rekening van de ambtenaar zelf. Er zal vanaf 1 december extra gelet worden op personen die helemaal niet gevaccineerd zijn. Als een personeelslid COVID-19-symptomen vertoont, moet die persoon na afstemming met het afdelingshoofd een sneltest ondergaan. Pas bij een negatief testresultaat mag de ambtenaar terug naar kantoor. Er zal bij het uitvoeren van een sneltest gewerkt worden met de locaties die op de lijst zijn aangegeven.

Wat ook wordt aangegeven in het schrijven is dat elke bezoeker bij de wacht voor het betreden van het OW-gebouw zijn of haar vaccinatiekaart zal moeten aantonen. Een bezoeker wordt slechts toegelaten, wanneer die in het bezit is van het vaccinatiebewijs.

Bezoekers die niet gevaccineerd zijn hebben een beperkte toegang en wel tot de kassa van Financiën of bij de intake balie. Het aantal personen dat wordt toegelaten is ook beperkt. De afdeling bewaking zal een strenge controle uitoefenen, meldt de OW-topman in de circulaire.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel