OW: 'Vanaf 1 december toegang op vertoon vaccinatiekaart'

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2021 02:20

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Vanaf 1 december worden alleen mensen met een vaccinatiekaart toegelaten tot het ministerie van Openbare Werken. Minister Riad Nurmohamed zegt te moeten kiezen tussen mensenlevens beschermen of sluiten van het gebouw. Dat laatste is volgens hem geen optie, omdat de diensten aan de samenleving anders komen weg te vallen.

Vanaf zijn aantreden heeft de bewindsman diverse maatregelen genomen op het departement om zijn personeel te beschermen tegen het coronavirus. Om de twee weken vindt er aanpassing van de maatregelen plaats op basis van het regeringsbeleid. Er wordt daarbij gebruikgemaakt van een roulatieschema, tijdwisselingen en werken op afstand.

De afgelopen maanden zijn deze maatregelen verscherpt vanwege de vele besmettingen en overlijdensgevallen. OW doet er alles aan om besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Elke vrijdag wordt bijvoorbeeld het gebouw bespoten. Met het besluit om vanaf 1 december personeel en publiek slechts op vertoon van de vaccinatiekaart toe te laten, wil Nurmohamed gaan naar nul besmettingen op de werkvloer.

Bezoekers die niet zijn gevaccineerd, zullen slechts beperkt toegang hebben tot de kassa, de Burger Informatie Unit of de intakebalie voor vergunningsaanvragen. Per keer zullen slechts vijf bezoekers volgens een nummersysteem worden toegelaten. Het streven is te voorkomen dat het werk op het ministerie door besmettingen komt stil te liggen.

Op 16 november houdt OW een vaccinatiedag. Daarmee wil het ministerie bijdragen aan het verder verhogen van de vaccinatiebereidheid. "Er is een speciale dag gekozen waarop iedereen kan komen. Er wordt ook nagegaan om bedrijven in de buurt te vragen mee te participeren", aldus Nurmohamed tegenover de Communicatiedienst Suriname. Tijdens de vaccinatiedag zijn er ook informatiesessies om mensen te stimuleren zichzelf en anderen te beschermen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel