Pas beëdigde notaris: 'Stilstaan is geen optie'

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 November 2021 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "Excited. Spannend allemaal. We gaan er iets moois van maken." Zo reageerde een ietwat zenuwachtige Melissa Morpurgo tegenover de pers, kort nadat ze woensdag door hofpresident Iwan Rasoelbaks was beëdigd tot notaris. Met haar offici?le toelating is het aantal notarissen in Suriname opgekrikt naar 36.

Morpurgo heeft in Nederland gestudeerd en haar werkervaring op Sint Maarten opgedaan. De nieuwe notaris is gebrand om aan de slag te gaan en verzekert dat ze zich altijd correct zal opstellen bij de uitvoering van haar taak. "U mag van mij verwachten dat ik eerlijk en oprecht ga zijn en bovenal respect zal tonen", onderstreept ze.

De weg naar de eindstreep was voor Morpurgo niet altijd gemakkelijk. Echter, die momenten ziet ze als beproevingen die moesten worden overwonnen. "Het waren bikkele tijden maar stilstaan is geen optie", aldus de pas beëdigde notaris. Rasoelbaks drukte haar op het hart om zich te blijven scholen in het vak.

Madhuri Nannan Panday, eerste penningmeester van de Surinaamse Notari?le Beroepsorganisatie (SNB), moedigde Morpurgo aan om altijd op het juiste pad te blijven. "Laat u zich leiden door onpartijdigheid, integriteit en eerlijkheid bij de uitoefening van uw beroep. En laat uw succes een gevolg daarvan zijn", aldus Nannan Panday.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel