Vreedzaam vraagt pg resultaat onderzoek percelen Jogi

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

11 November 2021 00:00

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) heeft waarnemend procureur-generaal (pg) informatie gevraagd over het strafrechtelijk onderzoek dat op 31 maart 2015 ingediend was tegen haar collega Mahinder Jogi (VHP). De toenmalige minister Steven Relyveld had toen de pg gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek te verrichten naar gronduitgifte in het district Saramacca. 

Vreedzaam wenst omstandig geïnformeerd te worden over het resultaat van het onderzoek dat zes jaar geleden is gevraagd. Zij hoopt op korte termijn te vernemen van het Openbaar Ministerie. Relyveld vroeg om een onderzoek naar een collectieve bereidverklaring die Jogi met anderen had gekregen. Het lag in de bedoeling volgens de ex-minister dat de beschikkingen afgegeven moesten worden aan de belanghebbenden, maar dit is niet gebeurd. De mensen zouden Jogi hebben betaald tussen SRD 1.500 en SRD 2.000. Het gaat om meerdere projecten waarbij soortgelijke aanvragen zijn gedaan. Vreedzaam heeft het complete dossier opnieuw gedeponeerd bij het Openbaar Ministerie. 

Jogi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij er geen moeite mee heeft dat Vreedzaam geschreven heeft naar het Openbaar Ministerie. "Ik heb niks onrechtmatigs gedaan. Mensen rakelen deze kwestie steeds op om politiek mee te bedrijven". De politicus vindt het goed dat zijn collega zich gewend heeft tot het Openbaar Ministerie. Jogi merkt op dat er een rechtszaak loopt tegen Assembleelid Edward Belfort (ABOP) die in het openbaar beschuldigingen heeft geuit over deze zelfde kwestie. Dit kort geding is nog gaande. "Iedereen die vindt dat ik iets misdaan heb, is vrij om naar het Openbaar Ministerie te gaan," stelt Jogi. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel