Bouva plaatst vraagtekens bij overeenkomst CDS en tv-station

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

9 November 2021 08:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - NDP-parlementariër Melvin Bouva heeft maandag vraagtekens geplaatst bij een overeenkomst tussen de directeur van de Communicatiedienst Suriname (CDS) en Sranan TV (kanaal 20.2) voor het uitzenden van voorlichtingsprogramma’s van de overheid. Tijdens de algemene politieke beschouwingen merkte Bouva op dat het contract op 1 juni dit jaar is aangegaan, terwijl het tv-station op dat moment formeel nog niet was opgericht en daarom niet bestond.

Sranan TV blijkt te opereren onder de op 7 juli dit jaar opgerichte, dus een maand na het aangaan van de overeenkomst, Stichting Kraka Sranan Kondre. De organisatie werd op 13 juli ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De overeenkomst met CDS geldt voor zeven maanden en wel van 1 juni dit jaar tot 31 december dit jaar. Aan de overeenkomst voor het beschikbaar stellen van zendtijd is een prijskaartje van SRD 50.000 gekoppeld.

Volgens het contract kan de betaling contant geschieden of via de bank overgemaakt worden naar Winston van Duivenvoorde, directeur van Sranan TV. Bouva merkte op dat de onderraad voor aanbesteding en gunning (Orag) van de raad van ministers op 22 september deze overeenkomst heeft goedgekeurd. De parlementariër stelde dat de Orag vooraf geen onderzoek heeft gedaan voordat groenlicht werd gegeven. Anders had de onderraad moeten zien dat het bedrijf niet bestond en ook geen bankrekeningnummer heeft.

Hij voerde verder aan dat uit eigen onderzoek is gebleken dat op het adres van Sranan TV een leegstaand pand is gevestigd. Ook blijkt het tv-station geen vergunning te hebben van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, wat maakt dat de zender illegaal opereert. Bouva vroeg president Chandrikapersad Santokhi een diepgaand onderzoek in te stellen naar deze zaak en het parlement daarover zo omstandig mogelijk te informeren. De politicus overhandigde de parlemenstvoorzitter een stel documenten dat te maken heeft met deze zaak. De overeenkomst tussen de directeuren van CDS en Sranan TV, die hij ook ter beschikking van het College stelde, zijn evenwel niet getekend door de voornoemde leidinggevenden.

Desgevraagd wenst CDS-directeur Alven Roosveld tegenover de redactie van de Ware Tijd geen reactie te geven op de door Bouva aangekaarte kwestie. Hij geeft aan dat de vragen door Bouva aan de president zijn gesteld en vindt hij het daarom "niet elegant" om vóór het staatshoofd uit te komen. Nadat president Santokhi heeft gereageerd is Roosveld wel bereid op deze zaak in te gaan. Santokhi hield het parlement voor dat de regering donderdag aanstaande gereed zal zijn om in te gaan op de zaken die door assembleeleden naar voren zijn gebracht tijdens de algemene politieke beschouwingen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel