Bouva: “CDS gaat samenwerking aan met spookbedrijf”

NDP-parlementariër Melvin Bouva. Beeld: DNA TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

9 November 2021 06:14

Voor mij lezen

De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft een overeenkomst getekend met een bedrijf dat niet bestaat. NDP-parlementariër, Melvin Bouva, deed tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) uit de doeken, dat er een contract is aangegaan met het bedrijf Sranan TV voor SRD 50.000 per maand. In het kader van transparantie wil hij wel duidelijkheid in deze dubieuze zaak. Hij kreeg onlangs dit dossier van het Kabinet van de President in zijn brievenbus.

Het gaat in deze om een overeenkomst getekend vanuit het Kabinet van de President door de directeur van CDS, Alven Roosveld, met de directeur van het bedrijf dat niet bestaat, althans dat op het moment van de ondertekening niet bestond. Bouva noemt het een spookbedrijf en of spook stichting. “A luku dat Casper de in a tori,” zei hij.

Bouva lichtte toe dat er een overeenkomst is aangegaan met het bedrijf Sranan TV op 1 juni 2021 voor een bedrag van SRD 50.000 voor zeven maanden. Het gaat om tien uren (600 minuten) zendtijd per dag en wel zeven dagen per week voor de periode van 1 juni 2021 tot en met 31 december 2021.
Er is een offerte aangevraagd op 7 mei en drie dagen daarna werd een offerte opgestuurd. Een maand na ondertekening en wel 7 juli 2021 vond de oprichting plaats van de Stichting Kraka Sranan Kondre. Wanneer nader onderzoek wordt gedaan naar het adres van het televisiestation, Bitawiristraat nummer 29, wordt een leegstaand pand aangetroffen.

Bouva zei verder dat er ook haast is gemaakt om een verklaring, gedateerd 15 oktober 2021, te maken bij de notaris om een persoon aan te wijzen als de vertegenwoordiger van de stichting. Opmerkelijk is de noot van de notaris die stelt dat ten aanzien van de inhoud van dat stuk die daarvoor niet aansprakelijk is.

De parlementariër gaf verder aan dat de Raad van Ministers (RvM) deze gunning heeft goedgekeurd zonder haar huiswerk goed te doen. De gunning werd door de RvM op 22 september 2021 goedgekeurd. Volgens Bouva had de raad moeten zien dat er geen bedrijf en rekeningnummer aanwezig waren. De telecomautoriteit is duidelijk en stelt dat elke virtuele televisie die op een platform komt voor audiovisuele inhoud, een vergunning dient aan te vragen. Tot het moment dat het dossier in Bouva’s brievenbus is gedeponeerd, opereerde het televisiestation illegaal. Bouva vraagt de president om een grondig onderzoek te doen in deze zaak. Het dossier heeft Bouva overhandigd aan DNA.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel