Bouva: CDS tekent contract met spookbedrijf

Assembleelid Melvin Bouva toont een foto van het opgegeven adres van Sranan TV. Het gaat om een leegstaand pand aan de Bitawiristraat.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 November 2021 04:46

Voor mij lezen
loading foto
previous Assembleelid Melvin Bouva toont een foto van het opgegeven adres van Sranan TV. Het gaat om een leegstaand pand aan de Bitawiristraat. next


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft om een onderzoek gevraagd aan president Chan Santokhi over een contract dat is getekend met Sranan TV. Toen de overeenkomst getekend werd in juni, was het bedrijf formeel niet opgericht, deelde Bouva maandag mee in De Nationale Assemblee tijdens de algemene politieke beschouwingen. De overeenkomst is getekend door Alven Roosveld, directeur Communicatiedienst Suriname. Het Assembleelid merkte op dat het om een spookbedrijf gaat. "A luku dat Casper de in a tori", zei hij. 

"Het gaat om een overeenkomst getekend vanuit het kabinet van de president door uw directeur van CDS met een bedrijf dat niet bestaat, althans ten tijde van de ondertekening niet bestond", deelde Bouva mee. Na de ondertekening is achteraf de stichting Kraka Sranan Kondre opgericht op 7 juli. De Raad van Ministers (RvM) heeft de gunning goedgekeurd voor SRD 50.000 per maand voor de duur van 7 maanden. Bouva stelt dat de RvM geen onderzoek gedaan heeft. Het bedrijf bestond er niet en er is geen rekeningnummer. Het contract is getekend per 1 juni en duurt tot 31 december 2021. 

Bij onderzoek dat verricht is door Bouva, blijkt dat de stichting ingeschreven is aan de Bitawiristraat, bij een leegstaand pand. Sranan TV opereert illegaal, want toen het contract werd getekend en de stichting ruim een maand daarna is opgericht, was er geen toestemming bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname aangevraagd. Dit is wettelijk verplicht om op de beeldbuis uit te kunnen zenden. 

Bij de notaris is slechts de handtekening van de directeur van Sranan TB, W.v.D., gelegaliseerd. De notaris heeft een aantekening geplaatst dat ze niet verantwoordelijk is voor de inhoud. Bouva denkt dat snelle actie is ondernomen, omdat er nog geen rekeningnummer was van Sranan TV, waardoor er geen geld door Financiën overgemaakt kon worden. Bouva vraagt een grondig onderzoek van de president in deze kwestie. 

Roosveld om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij geen onderdeel wenst te zijn van een politiek steekspel. "Ik vind het slechts jammer dat dezelfde politieke organisatie aan één kant roept dat wij als regering ondernemers geen ruimte geven te gedijen. Nu is diezelfde organisatie bezig een onderneming te schaden. Allemaal voor eng politiek gewin. Het is één van mijn hoofdtaken om de overheidscommunicatie zo efficiënt mogelijk dichtbij de gemeenschap te brengen. Dat is wat ik doe en dat is wat ik zal  blijven doen. De president komt donderdag uit."
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel