Parmessar wenst optreden tegen ministers in ondernemingen

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wil dat de president optreedt tegen ministers die in ondernemingen en stichtingen participeren.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 November 2021 01:32

Voor mij lezen
loading foto
previous NDP-fractieleider Rabin Parmessar wil dat de president optreedt tegen ministers die in ondernemingen en stichtingen participeren. next


NDP-fractieleder Rabin Parmessar heeft tijdens de algemene politieke beschouwingen maandag een lijst gepresenteerd van ministers die nog actief zijn in stichtingen en nv's. De politicus voerde aan dat hiermee het nationaal belang ondergeschikt wordt gemaakt aan het behartigen van eigen belangen. Hij heeft de lijst en diverse uittreksels uit het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, overhandigd aan De Nationale Assemblee en kijkt uit naar corrigerende maatregelen van president Chan Santokhi. 

Uit de inventarisatie van Parmessar blijkt dat het gaat om de ministers Bronto Somohardjo, Armand Achaibersing, Parmanand Sewdien, Amar Ramadhin en Saskia Walden. Verschillende ministers hebben naast zitting in de stichtingen zelfs de directievoering bij een aantal bedrijven. Parmessar concludeert dat belangenverstrengeling en nepotisme hoogtij vieren. Hij vroeg zich af als dit het goed bestuur is wat de president beloofde, toen hij zijn dreamteam presenteerde aan de samenleving op 16 juli 2020. Hij vroeg zich af in hoeverre de president kan praten over goed bestuur en eerlijk en transparant leiderschap als we merken dat in het bijzonder Friends, Family en Sponsoren enorm geaccommodeerd worden en selectieve groepen ten koste van andere, extra materiële voorzieningen genieten, zoals de regering zichzelf bevoordeeld heeft met onder meer de vervoerskosten en de forse verhogingen voor de rechterlijke macht, terwijl alle lagen van de samenleving smachten naar compensaties en looncorrecties. 

De regering heeft volgens Parmessar in de afgelopen 15 maanden, genadeloos vele abrupte kostenverhogende maatregelen getroffen, die een negatieve impact hebben gehad op het besteedbaar inkomen van de bevolking. Deze maatregelen hebben de samenleving als een dief in de nacht overrompeld. Hij somde diverse kostenverhogende maatregelen op die een negatieve impact hebben op het besteedbaar inkomen van de bevolking met een doorwerking op de kwaliteit van het leven. 

Parmessar wil duidelijkheid over de beloftes die de president gedaan heeft aan Guyana over de visvergunningen en de afspraken over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Vicepresident Bharat Jagdeo is druk doende na zijn laatste bezoek aan Suriname, voorbereidingen te treffen om 150 visvergunningen in te vullen in de Surinaamse wateren! Dit is vernomen uit de Guyanese media, voerde de NDP-fractieleider aan. Hij vraagt zich af waarom de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking de ambassadeur van Guyana niet heeft ontboden, om aan te geven dat dit niet waar is? "En waarom is er geen protest aangetekend per diplomatieke nota heer president?"

Parmessar stelt dat er absoluut geen sprake is van vrijheid, gelijkheid en broederschap, zoals de president het heeft gehad in zijn jaarrede. "Het is toch opvallend dat de kwestie van de Haïtiaanse chartervluchtelingen nu na maanden nog steeds niet overgedragen is aan het Openbaar Ministerie? De willekeur bij de behandeling van cases waarbij een vermoeden bestaat dat uw politieke opponenten betrokken zijn, spreekt boekdelen", zei Parmessar. Hij leverde ook kritiek op dat over zoveel zaken geen openheid wordt gegeven.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel