Laatste wedstrijden wielrennen van 2021 begonnen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 November 2021 20:59

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Surinaamse Wielren Unie (SWU) is zondag gestart met haar laatste activiteit van 2021. In Paramaribo-Noord (parkoers Saborella) werd de eerste van de drie-in-één-race gehouden. Die werd gewonnen door Kenrick Sahadeo. Xavi Wadili en Patrick Hew eindigden respectievelijk als tweede en derde. Bij de vrouwen werd Zuwena Heilbron de winnaar. Cailyn Griffith en shelton MacDonald waren nieuwelingen onder de 28 deelnemers.

Volgens bestuurslid Earl van Wilgen zijn deze wedstrijden bedoeld om de renners die al langer dan een jaar in training zijn, weer te laten racen. De komende twee weekenden volgen er nog twee races in Lelydorp en aan de Anton Drachtenweg. Bij deze wedstrijden vallen er punten te halen en de wielrenner die na drie races de meeste punten heeft behaald, wordt de winnaar.

Van Wilgen is redelijk tevreden maar vindt wel dat het nog beter kan. Minder is dat Tachana Dalger die aan de hoofdrace meedeed, die niet kon uitrijden. De oud-wielrenner heeft graag dat er meer renners onder veertien jaar zich aandienen. "Met die kun je het best werken en tot toppers maken", zegt hij. Het bestuurslid voegt gelijk eraan toe dat zij wel blij zijn met een ieder die interesse toont.