Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Mei 2018 02:15

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Evani Esperance schiet woensdagavond in het Franklin Essedstadion bij de voortzetting van de voetbalcompetitie in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond middels een hattrick Botopasi langs WBC. Het werd 6 - 1. " Wij moesten van WBC winnen, in de eerste ronde hadden zij van ons gewonnen met 4 - 2. Dat moesten wij rechttrekken en het is ons gelukt" zegt Esperance.

Het was een vlotte wedstrijd met veel doelpunten. Beide ploegen lieten aanvallend voetbal zien. Reeds in het 5de minuut was het raak, Esperance verzilverde een voorzet, 1 -0. Doelman Ronny Aloema ging bij dit doelpunt niet vrijuit. Nauwelijks twee minuten hierna was het Giovanni Drenthe die WBC uit een vrije trap langszij schoot, 1 -1.

In de 18de minuut werd een voorzet tegen de deklat gekopt en de aanstormende Esperance kon makkelijk intikken, 2 -1. Steven Dima deed zeven minuten later er een schepje bovenop door een voorzet in te schuiven, 3 -1. Foline Abauna verzilverde in de 35ste minuut een penalty nadat Dima tenval werd gebracht, 4 -1. Vijf van de doelpunten van Botopasi werden via links opgezet.

WBC begon heel sterk aan de tweede speelperiode en zette Botopasi onder druk, maar tot scoren kwam zij niet. Jimmy Hoepel trainer van WBC zegt dat de jongens de wedstrijd uit handen hebben gegeven. "Wij kunnen het kampioenschap vergeten"concludeerde Hoepel. Esperance maakte zijn hattrick in de 72ste minuut compleet door een voorzet te benutten, 5 -1. De ingevallen Alfredo Fonkel pikte ook zijn doelpunt mee door een voorzet in te koppen, 6 -1.