Volkswoningen Dalianproject Paramaribo-Noord geoccupeerd

De volkswoningen in het Dalianproject in Paramaribo-Noord worden geoccupeerd. Ook de leegstaande percelen worden bezet gehouden. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Oktober 2021 18:27

Voor mij lezen

De volkswoningen in het Dalianproject in Paramaribo-Noord zijn geoccupeerd. Personen die niet de rechtmatige eigenaren zijn hebben hun intrek genomen in de woningen. Ooggetuigen vertellen aan Suriname Herald dat het om mensen gaat van een bepaalde politieke partij die aangezegd zijn geworden om de woningen te occuperen. Op de leegstaande percelen zijn naamborden door de occupanten geplaatst.

Naar informatie van de ooggetuigen zijn de mensen aangezet door Joël ‘Bordo’ Martinus om hun intrek te nemen in de woningen. Volgens de ooggetuigen was de politie ingeschakeld, maar die heeft zich teruggetrokken zonder op te treden tegen de occupanten vanwege de opdracht die vanuit hogerhand zou zijn gekomen, zeggen ze aan Suriname Herald.

De volkswoningen in het Dalianproject in Paramaribo-Noord worden geoccupeerd. Foto: Suriname Herald

De mensen zijn naar Paramaribo gehaald, vertelt een buurtbewoner. "De woningen die niet zijn toegewezen worden bezet gehouden. De mensen hebben op de buitenmuren van de woningen met een spuitbom gespoten en in rood aangegeven dat de woningen bezet zijn. “Skowtu kon, skowtu gwe, den man no doe neks. RBT kon, ma den man ooktu no doe neks. Den sma e vestig den in den oso en niemand die optreedt of iets doet," haalt de bezorgde buurtbewoner aan.

Humphrey Dundas, woordvoerder van vicepresident Ronnie Brunswijk, hierover gevraagd zegt niet op de hoogte te zijn van deze kwestie. Ook zou de ABOP niet achter de occupatie zijn die in Paramaribo-Noord plaatsvindt. "Een partij die zichzelf respecteert zal geen mensen aanzetten tot occupatie. Integendeel probeert de partij het jarenlange occupatievraagstuk waarmee we te kampen hebben op te lossen," aldus Dundas.

Het is Suriname Herald niet gelukt een reactie te krijgen van Bordo.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel