Scholengemeenschap Moengotapoe wordt in gebruik genomen

Gracia Valies-Ormskirk. Beeld: ABC
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Oktober 2021 10:51

Voor mij lezen

De scholengemeenschap te Moengotapoe zal de komende week in gebruik worden genomen. Dit bevestigt de waarnemend directeur, Gracia Valies-Ormskirk, op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). "De bouwwerkzaamheden zijn vergevorderd en we willen de school op 26 oktober in gebruik nemen. We zullen starten met zes lokalen," geeft Valies-Ormskirk aan in gesprek met Suriname Herald.

De school kan voor nu 100 leerlingen opvangen, deelt ze verder mee. Leerlingen van de omliggende dorpen kunnen deze scholengemeenschap bezoeken waarin alle middelbare scholen zijn ondergebracht zoals het havo, vwo, Imeao en Natin. "We hebben de leerkrachten al in place. Er was een sollicitatie de deur uitgegaan en de onderwijsgevenden zijn al binnen," geeft Valies-Ormskirk aan. Leerlingen hebben zich al ingeschreven op de scholen.

De bedoeling van de scholengemeenschap te Moengotapoe is om te beginnen met een stukje decentralisatie. "We willen nu dat kinderen bij hun ouders blijven, zo lang als mogelijk. Zo hebben ouders de gelegenheid om hun kinderen te kunnen vormen en te volgen wanneer ze op de middelbare school zitten en dat ze niet zo gauw losgelaten worden om naar Paramaribo af te reizen voor vervolgonderwijs waar ze in een internaat worden geplaatst."

In het geval van Moengotapoe is dit de decentralisatie, zegt Valies-Ormskirk. Dat er een school in de buurt is voor jongeren gaat maken dat anderen geïnteresseerd zullen raken om ook naar school te gaan. Ze gaan harder hun best doen om ook naar school te gaan. Dit wekt interesse en motivatie op. Valies-Ormskirk geeft aan dat er in de toekomst een marktbehoefte zal gaan ontstaan voor deze leerlingen. Er zal daarom ook werkgelegenheid gecreëerd worden in de omgeving.

Het MinOWC zal na de ingebruikname verder werken aan uitbreiding van het scholencomplex. Er zullen meer lokalen bijgebouwd worden.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel