33 zangvogels inbeslaggenomen op luchthaven Zanderij

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Oktober 2021 08:28

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Er zijn 33 zangvogels in beslaggenomen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven door de politie. Een reiziger met de Nederlandse nationaliteit heeft getracht de vogels naar Nederland te smokkelen. Het gaat om de vogelsoorten sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek. Acht vogels, die verstopt waren in tandpastadozen, hebben het niet overleefd.

De afdeling Natuurbeheer van de Dienst 's Lands Bosbeheer (LBB) van het ministerie Grondbeleid en Bosbeheer kreeg  donderdag de melding van inbeslagname van zangvogels. De inbeslagname werd gedaan door de politie op een reiziger die heeft getracht deze dieren richting Nederland te smokkelen. De reiziger is houder van een Nederlands paspoort.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de overige levende vogels in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van Natuurbeheer. LBB benadrukt dat een vergunning nodig is voor de invoer en uitvoer naar en van Suriname van dieren en planten, dan wel delen ervan of producten die ervan vervaardigd zijn. Zo meldt de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel