Bestuursleden bond Rosebel Goldmines volgen vakbondstraining

Een goudmijn op de plant van Rosebel Goldmines. Foto: Iamgold
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Oktober 2021 08:00

Voor mij lezen

Bestuursleden van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) hebben de 58ste midden kaderopleiding van de Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) afgerond. "Als je vakbondsman wil worden, dan is het belangrijk dat je ook de vakbondsopleiding volgt. We hebben nu de basisopleiding achter de rug en het wachten is op de hoger kaderopleiding, zegt Johan Seymor, een van de bestuursleden van de RGWO, in gesprek met Suriname Herald.

De vakbondsman is blij dat zij deze training mochten volgen, omdat knowhow over vakbondszaken enorm belangrijk is. “We geven leiding aan een grote vakbond. SIVIS is een instituut waar jij gevormd wordt tot vakbondsman en dat hebben wij ook ervaren. Dagelijks kom je een aantal zaken tegen en dan heb je te maken met een aantal punten waaraan er gewerkt moet worden. Het is daarom goed dat je de kennis hebt en weet hoe ermee om te gaan,” zegt Seymor.

Verder hebben de leden richtlijnen gekregen over het vakbondswerk, zoals hoe de Staatsraad in elkaar zit. "We hebben ook kennis opgedaan over de Arbeidswet en hoe de economie van het land in elkaar zit. Wat vooral ook belangrijk is dat vakbondsmannen weten hoe om te gaan met klachten over seksueel molest op de werkvloer, hoe de leden aan te pakken die problemen hebben met alcoholgebruik of een andere verslaving. We zijn tevreden over de training,” geeft Seymor aan.

In januari zal de groep doorgaan met de hoger kaderopleiding.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel