Vrouwen domineren ambt van griffier

De beëdiging van Badri en Sewdajalsingh tot griffier. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Oktober 2021 00:02

Voor mij lezen

De Griffie der Kantongerechten Civiele Zaken is gisteren versterkt met twee nieuwe griffiers. Janita Badri en Maneesha Kirti Sewdajalsingh zijn beëdigd. Gebleken is dat vrouwen domineren in dit ambt. Van de 33 griffiers zijn er slechts twee mannen, die dit ambt uitoefenen. Volgens Sudesh Simbhoedatpanday, waarnemend griffier, rust er een zware taak op de pas beëdigde griffiers. Het echte werk zal nu beginnen, zei hij. Ook tijdens lockdownuren wordt er doorgewerkt.

Beide dames hebben jaren gewerkt om deze baan te verwerven. Ze zijn afgestudeerd in Strafrecht en vorig jaar begonnen met het lopen van stage op Civiele Zaken. Badri en Sewdajalsingh hebben aangegeven, dat zij zich sterk willen maken voor de rol van vrouwen.

Volgens Badri heeft zij langer dan een jaar stage moeten lopen om dit punt van beëdiging te kunnen bereiken. Het succes heeft zij niet zonder de ondersteuning van haar familie en collega-griffiers kunnen bereiken. Zij wil daarom ook andere jonge vrouwen motiveren om niet op te geven, maar te blijven doorzetten.

Sewdajalsingh zegt nu meer kennis te hebben opgedaan over het Straf- en Civiel recht. Die opgedane kennis kan ertoe bijdragen dat zij haar beroep beter kan uitoefenen.

Vanaf nu begint het harde werk voor de dames. De verwachting is dat met deze aanwinst het werk bij de Griffie der Kantongerechten Civiele Zaken verder zal vlotten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel