SWM-bond blijft in beraad totdat SRD 2500 is gestort

SWM-personeel was in augustus bij vicepresident Brunswijk om een petitie in te dienen. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Oktober 2021 16:24

Voor mij lezen

"Als wij een bevestiging krijgen dat het beloofde bedrag van SRD 2500 is gestort, wordt het beraad opgeheven", zegt Tannis Renfurm, ondervoorzitter van de Surinaamsche Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO), aan Suriname Herald.

Aanvankelijk had de bond een overbruggingstoelage van SRD 5000 gevraagd in afwachting van de cao-onderhandelingen. Intussen heeft de bond vernomen dat SRD 1000 per SWM-medewerker is gestort. Renfurm zegt dat zij het bedrag nog niet op haar rekening heeft gezien.

Na voor de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname te zijn verschenen heeft de raad het voorstel van SRD 2500 gedaan. "Er is een oordeel gegeven over een bepaald bedrag. We verwachten dat het afgesproken bedrag wordt gestort. Zo kunnen wij niet verder. Gezien de economische situatie kunnen wij geen genoegen nemen met SRD 1000. Wij hebben jarenlang ingeleverd. Alle verhogingen en subsidies zijn komen weg te vallen. De regering kan niet van ons verwachten dat wij genoegen nemen met SRD 1000", stelt de ondervoorzitter.

De bond gaat tot het uiterste. "Wij hebben heel veel water in de wijn gedaan. Ik vind het onredelijk dat de regering met SRD 1000 inkomt."

De vakorganisatie zal andere strategieën toepassen als de directie op haar standpunt blijft. De werkers hebben de ingang van het dienstencentrum vanochtend bezet gehouden. De sterke arm moest eraan te pas komen.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel