Emmastraat in Albina nu Olton Willem van Genderen Boulevard

De onthulling van het naambord van de Olton Willem van Genderen Boulevard heeft gisteren plaatsgevonden.
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Oktober 2021 09:08

Voor mij lezen

De verandering van straatnamen gebeurt niet zomaar. Bepaald straatnamen hebben een historie waarmee er rekening gehouden moet worden, zegt de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland. Hij geeft aan dat er mensen zijn die zeggen van waarom moeten we straatnamen veranderen, maar men moet weten dat het niet zomaar gebeurt. Er zijn overigens meer straten met de naam Emma.

Gisteren heeft Rusland samen met coalitiegenoten in Albina de onthulling gedaan van het nieuwe straatnaambord. De Emmastraat is omgedoopt in de Olton Willem van Genderen Boulevard. Volgens de NPS-voorzitter is na overleg met de relevante instituten en ook op voorstel van de familie Van Genderen besloten om in het kader van zijn 100ste geboortedag, de Emmastraat in Albina te vernoemen naar hem.

De straat is vernoemd naar Olton van Genderen vanwege zijn verdiensten in de NPS en zijn politieke carrière in Suriname.

"We hebben dit gedaan omdat we weten wat de bijdrage van Van Genderen was binnen de NPS. Hij heeft zijn stempel op de NPS gedrukt, binnen de partij en de activiteiten die werden uitgevoerd. Van Genderen heeft vijf keer de Statenverkiezingen in Marowijne gewonnen voor de groene partij. Hij was Statenlid en ook fractieleider van de NPS. De politieke carrière van Van Genderen had grote impact. Niet alleen op de NPS, maar op de politiek in Suriname.

Op 25 februari 1980 vond de militaire machtsovername plaats. Omdat premier Henck Arron was ondergedoken, was het Van Genderen die op 26 februari als vicepremier samen met minister Soerdj Badrising op de televisie de machtsovername bevestigden.

Tijdens deze plechtigheden waren ook vicepresident Ronnie Brunswijk, assembleevoorzitter Marinus Bee en PL-voorzitter Paul Somohardjo aanwezig.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel