Advocaten vragen invrijheidstelling in ruim 400 kilo drugszaak

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

18 Oktober 2021 08:38

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Advocaten Raoul Lobo en Hemradj Matawli hebben een verzoek op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvordering gedeponeerd bij het Hof van Justitie voor de 31-jarige Dominicaanse Santana S., die is ingesloten in verband met meer dan 400 kilo onderschepte cocaïne.

Lobo geeft in zijn verzoek aan dat Santana S. niets afwist van de drugs. Zij woont twee jaar in Suriname en heeft eerder in een club gewerkt. Zij is een gezelschapsdame. Lobo zegt dat er geen ernstige bezwaren zijn dat de vrouw het strafbare feit heeft gepleegd. Santana S. is aangehouden in een pand aan de Smaragdstraat. Zij was in de woning toen de politie en diverse eenheden de inval deden.
 
In een busje dat in de garage van het pand geparkeerd stond, zijn de zakken drugs ontdekt. De eigenaar van de woning was niet thuis. Wie de drugs in de garage heeft gezet, is Santana S. onbekend.
 
De twee andere verdachten, oud-politiecommissaris Ruben Peiter en inspecteur van politie, Dennis Esajas (beveiligingsman van vicepresident Ronnie Brunswijk) zijn nog aangehouden. Aan hen is beperkingen opgelegd door het Openbaar Ministerie. Gedurende de twee weken mag er geen vrij verkeer zijn tussen de verdachten en hun raadslieden.
 
Starnieuws heeft vernomen dat Peiter en Esajas het bestelbusje gereden hebben van Moengo naar de Smaragdstraat. Het spul is vermoedelijk afkomstig uit het uitgebrande vliegtuig dat ontdekt werd bij Adyumabergi.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel