Drie kleine landbouwers ontvangen award van d’ONS

De uitreiking van de award 'Meest Duurzame Landbouwer' 2020. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Oktober 2021 08:08

Voor mij lezen

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), gaat opnieuw ondanks COVID-19, toch awards uitreiken aan de drie duurzaamste kleine landbouwers van Suriname. Vanwege COVID-19-maatregelen kan dit niet tijdens het jaarlijkse landbouwcongres, dat stichting d’ONS traditioneel organiseert in Hotel Torarica. De awards en de aangepaste cheques van 1000, 500 en 250 euro zullen op 22 oktober in de Royal Ballroom in hotel Torarica persoonlijk worden overhandigd aan de drie winnaars.

De overhandiging zal plaatsvinden voor een vooraf geselecteerd klein en select gezelschap. Al sinds 2006 werkt stichting d’ONS aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Door uitwisseling van kennis en ervaring tussen Nederlandse en Surinaamse bedrijven, ngo’s en particulieren. Het jaarlijkse landbouwcongres organiseert de stichting al vanaf 2008 met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse partners in Suriname.

Ook dit jaar zullen de Nederlandse sponsors Koppert Cress, het ministerie van LNV en Rijkzwaan de organisatie van dit event mogelijk maken. Het Surinaamse bedrijf Varross sponsort het prijzenbedrag van de eerste plaats en het zadenbedrijf Bejo uit Nederland doet dat voor de tweede plaats.

Volgens Hendrik Comvalius, directeur van de stichting, is het doel van de award tweeledig. “We willen blijven doorgaan om de kleine duurzame landbouwers te stimuleren en met elkaar in contact te brengen, zodat er meer samenwerking gaat plaatsvinden. Dit is ook één van de vereisten voor de award,” zegt Comvalius. Het tweede doel is dat dit een manier is waarmee de kleine duurzame landbouwers rolmodellen worden voor andere landbouwers, met name de jongeren. “En dat werkt in de praktijk,” stelt Comvalius.

Vorig jaar was het Surinaamse bedrijf NAGA’s augurken van de heer Narain uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname. Hij zal er op 22 oktober ook bij zijn, om het belang van het winnen van een award voor zijn bedrijf en de komende winnaar toe te lichten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel