Eerste veldbezoek minister Amoksi trekt veel publiek

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Oktober 2021 12:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het bezoek van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) heeft zaterdag veel publiek op de been gebracht. Dit is het begin van een reeks veldbezoeken die de bewindsman landelijk zal afleggen. "Dit bezoek heeft als doel om meer naar de mensen toe te stappen om ze aan te geven wat het ministerie van Justitie en Politie allemaal doet", motiveerde de minister zijn initiatief tegenover de pers.

De bewindsman hield onder meer een toespraak maar heeft ook geluisterd naar vertegenwoordigers van organisaties uit de omgeving. Daarnaast hebben sommige buurtbewoners gebruik gemaakt van de gelegenheid om een persoonlijk gesprek aan te gaan met Amoksi. "Het is ook bedoeld om met name de jongeren te motiveren en te praten over hun uitdagingen", aldus de bewindsman.

"We zijn heel blij met de komst van de minister naar onze buurt", zegt Jill Sumter vertegenwoordiger van Buurtorganisatie Pontbuiten en Omgeving (Bupo) tegenover de Ware Tijd. Ook Wilgo Koster, coördinator van Stibula, was heel ingenomen met het bezoek. Hij heeft na afloop van Amoksi een donatie van schoolspullen en Covid-19-beschermingsmateriaal ontvangen van de minister. Koster beloofde dat de goederen zullen worden overgedragen aan ouders die het hard nodig hebben.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel