Verwijdering aspirant-agenten op ministerie van Justitie gebeurd

Korpschef Roberto Prade. Foto: KPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Oktober 2021 08:03

Voor mij lezen

"Ik kan moeilijk antwoord geven. Wij (red...Korps Politie Suriname) hebben ons deel gedaan," stelt korpschef Roberto Prade tegenover Suriname Herald. Hij reageert op het verwijderen van enkele geselecteerden als aspirant-agent van politie.

Op het ministerie van Justitie en Politie zou naar zeggen van Prade "het een en ander hebben plaatsgevonden, waardoor een groep sollicitanten van de lijst is gehaald," zegt de korpschef in reactie op de klacht van sollicitanten die menen zonder reden van de lijst te zijn gehaald. Men is nog steeds bezig, zegt de korpschef.

Personen die in 2019 hadden gesolliciteerd als aspirant-agent en door de selectieprocedure heen waren, zijn door voor hun onbekende reden uit de race gehaald. Dit, terwijl de geselecteerden zelf de kosten voor medische- en psychologische keuring hebben voldaan.

Voorts hebben zij attributen aangeschaft voor de elementaire opleiding. Een deel van de geselecteerden, die meent onterecht te zijn verwijderd heeft een advocaat in de arm genomen.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel